Çocuk takip cihazı son yıllarda ilgi çekmektedir. Takip etmek istediğiniz çocuğunuz veya başka biri olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken takip işleminin ne kadar süre ve hassasiyette yapılması gerektiğidir. Sürekli bir takip için farklı yollar vardır. Takip işlemi 2 tür yapılabilmektedir. GSM ve GPS ile yapılan takip işlemi cihazın çalışma süresini de sınırlayacaktır.
GSM ile yapılan takip GSM – LBS özelliği ile cihaz çalışacak ve enerji tüketimi çok az olacaktır. LBS’ nin açılımı Location Based Service dir. Bu sistem ile baz istasyonlarının yerlerinin bilinmesi ve GSM telefonun baz istasyonlarına yakınlığına göre telefonun yaklaşık 500 metrelik bir yarıçap içindeki yerini kolaylıkla harita üzerinde görebilmekteyiz.Bu sistem pil ömrünün uzun süreler canlı kalmasını sağlamaktadır. GPS takip mantığına bakarsak GSM – LBS yönteminden çok daha hassas konum görmek mümkündür, tabi bunun dezavantajı da pil ömrünün çok kısa olmasıdır. GPS modemler yüksek enerji ihtiyacı bulunan modüllerdir. GPS modemler sürekli çalıştığında 100 mA’e kadar akım tüketebilirler ve takibi de bu bağlı olan cihazın pil ömrünü olumsuz etkilemektedir. Pil ömrünün etkilenmemesi için bazı takip cihazları hareket algılanmadığın da uyku moduna geçmektedirler. Bazı cihazlar ise hareket algılandıktan sonra veri yollama sıklığına göre GSM ve GPS modemleri kapatarak pil ömrünü uzatma yoluna gitmektedirler. Çocuk takip cihazı sürekli çocuğunuz kolunda saat gibi durması ve pilin uzun ömürlü gitmesi için uygun cihazı seçmek gerekir.
Dünyada küçük boyutlarda 1 hafta pil gereksinimi olmadan takip işlemi yapan son kullanıcıya yönelik cihazlar üretilmemiştir. Şu an için sürekli kullanımda en fazla 36 saat çalışabilen ve son kullanıcın hizmetine sunulmuş cihazlar mevcuttur. Çocuk takip cihazı çocuklarınızın güvenli bir şekilde okullarına gitmesi ve ya dışarı çıkması sizi merakta bırakmayacak türden bir teknolojidir


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir